Ce vă oferim

     "Daca vei calatori o mie de mile cu trenul vei deveni o bruta; pedaleaza cinci sute de mile pe o bicicleta si vei ramane in principiu un burghez; navigheaza o suta de mile intr-o canoe si esti deja un copil al naturii."
                                                                           Pierre Elliott Trudeau

     Bucuraţi-vă de o expediţie în natură pe râul Someş  şi pe alte râuri şi lacuri din zonă, admirând natura şi ralaxându-vă totodată, vom invăţa lucruri noi şi practice cum ar fi condusul unei canoe sau a unei bărci de crozieră, observând specii interesante de animale şi plante.

     Haideţi să vedeţi arii protejate din bazinul Someşan cum ar fi Peştera Lii de la Cuciulat vestită pentru desenele neolitice găsite aici, Stanii Cliţului, o superbă rezervaţie peisageră, Grădina Zmeilor, o perlă a rezervaţiilor geologice, superba Grădină Botanică din Jibou, gresiile lui Rakoczi sau calcarele de Rona, precum şi ruinele cetăţii lui Pintea şi castelul lui Wesselenyi, unul dintre perlele arhitecturale zonale.

     Liniştea şi confortul la ele acasă cu ambarcatiunea Elsa, o barcă cu motor şi vâsle care conferă un grad maxim de securitate,  posibilitatea de a explora medii naturale şi de a admira peisaje superbe.

     Învăţăm să folosim busola , arcul şi săgeata, să folosim o armă cu aer comprimat în pauzele din oricare dintre traseele alese.

Date Contact
an image
Somes Canoe Safari
Jibou, Salaj, Romania
Persoana de contact:  prof. Zaharie Claudiu Gadiel

Email: safari@somes-canoe.ro
Telefon: 0740-190847

Obiective de Vizitat

Pestera Lii

Pestera Lii

     Peştera Lii a fost cartată pe 1317 m galerii etajate. Galeria inferioară avansează aproximativ 80 m, ajungând la un horn îngust prin care se accede în galeria superioară.

     Iesim la lumina chioară a zilei pornind în amontele canionului valea Ciulii până la prima săritoare, o luăm apoi pe versantul din stânga ajungând deasupra canionului impresionant, continuând pe o potecă din stânga, cu trepte dăltuite-n calcare de un uriaş din poveste, poposind repede pe un platou impădurit cu foioase tinere tăiate de culoarul unei linii electrice de înaltă tensiune.

     De aici, admirând stâncile agresive, coborâm la stânga spre valea Seacă presărată cu praguri şi marmite, majoritatea uscate din pricina prelungitei secete, unele cu ochiuri de apă, conducând deasupra portalului Peşterii Lii, la ocazională cascadă (probabil la topirea zăpezii ori după abundente averse torenţiale).

     De aici am urcat malul drept al văii Seci coborând spre următorul pârâu ce-şi descarcă apele la aproximativ 50 m de la gura peşterii.

Pestera Lii